Notifikasi – SAYA BALIK KAMPUNG UNTUK BERAYA

Salam kepada pembaca blog ini. Seminggu ini saya akan sangat tidak aktif online. Saya bekerja diutara dan kampung berada di selatan tanah air. Beraya nanti tidak akan ada talian internet. Saya harap anda boleh terus komen disini dan insyaallah saya akan reply semua komen anda.   Apa apa pun. Selamat Hari Raya. Jom PM saya […]

Bagaimana Ingin Check Remote TV Masih Berfungsi Atau Tidak

Remote TV Rosak Dan Cara Baikinya – Selepas balik bercuti ke kampung halaman dan melihat rumah yang masih dalam pembinaan. Bilalah hendak siap rumah nih. Duit pinjaman rumah telah mula start bayar sejak setahun yang lepas dan pemaju pula berjanji yang rumah akan siap pada bulan Januari. Sekarang Januari telah berlalu dan beberapa minggu lepas saya pulang dan melihat […]

Bagaimana McDonald French Fries Kelihatan Selepas Sebulan

McDonald French Fries Nutrition - Saya selalu jugak beli makanan di McDonald lagi lagi secara “Drive-thru” jika bekerja pada waktu malam ataupun bosan bila tidak ada makanan yang menarik ataupun saja saja hendak pekena bila dah lama tak pekena. Memang selalu terfikir akan cerita dan berita berita di internet tentang perihal makanan “fast food” yang telah dibuat kajian dan terbukti akan […]

Cara Menonton TV Di PC Tanpa Internet Dengan KWorld TV Tuner

Dulu saya pernah beli TV LCD Philips 42 inci dan selepas itu bawa balik kampung bagi keluarga pakai. Secara jujurnya saya dah lama tidak menonton televisyen boleh dikatakan dah berbulan. Kalau tengok pun samada di kedai makan ataupun balik kampung bercuti. Itu sahaja, kalau tidak jangan harap nak tengok tv. Segala info atau maklumat semasa saya hanya dapati melalui media […]

Dapat Trafik Melalui Gambar Dan Cara Optimasi

Optimasi Trafik Melalui Gambar – Kadang kadang saya berasa hairan juga. Bila melihatkan statistik tahun baru iaitu hampir setiap awal tahun semenjak mula berblogging, pasti blog ini menerima kebanjiran traffic dari resume kerja. Akan tetapi bila saya menaip perkataan “contoh resume” di Google pasti artikel tersebut hilang entah ke mana dan dengan kata lain tidak mampu menduduki ranking […]

Kurangkan Kolesterol dan Tekanan Darah Tinggi Dengan Bijiran Oat

Rahsia Bijiran Oat – Ramai diantara kita memang ingin mendapatkan tubuh badan yang sihat. Mahu kurangkan kolestrol, kurangkan tekanan darah tinggi, hendak elak kencing manis dan sebagainya. Tetapi di dalam impian hendak lakukan semua itu ada satu masalah utama yang membelenggu pada diri empunya iaitu malas mahu mulakan hari hari dengan menu yang baik dan sihat. […]

Etika Berblogging Dan Adab Seorang Blogger

Etika Berblogging ini memang sangat sangat diperlukan didalam dunia blog. Saya agak kecewa kerana agak ramai blogger yang kurang memerhatikan akan perkara ini lagi lagi kepada blogger yang menggunakan penulisan berbentuk “copy & paste”. Blog mampu memberi kepuasan kepada pemilik blog kerana orang yang sukakan blog ini majoriti terdiri dari mereka yang suka menulis. Ada […]